کد خبر: ۳۲۵۵۱
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۱
خودروکار گزارش می دهد

فرسودگی ناوگان حمل و نقل با پرداخت یارانه دولت از سوی شهرداری/ بی توجهی دولت ها به هشدارهای ناشی از بحران های حمل و نقلی

عدم شناخت مسئولان دولتی به موضوع حمل و نقل به عنوان یکی از موضوعات استراتژیک و بی توجهی به هشدارهای مطرح شده در این زمینه باعث شده تا ناوگان حمل و نقل فرسوده شده و نارضایتی عمومی را به همراه داشته باشد.
به گزارش خبرنگار خودروکار، کمبود ناوگان حمل و نقل و تعداد اتوبوس ها و واگن های مترو باعث شده تا در چند وقت اخیر شاهد نارضایتی مصرف کنندگان این ناوگان باشیم این در حالیست که دولت نیز به این موضوع توجه چندانی نداشته و در صورت ادامه این روند در آینده نزدیک شاهد بحران اجتماعی خواهیم بود.


مهدی علیخانی، رییس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران در گفت و گو با خبرنگار خودروکار با تاکید بر این که اتوبوسرانی و خطوط مترو به اشباع رسیده و تقاضا بسیار بالا است اما ناوگان حمل و نقل پاسخگوی این نیاز نیست و این روند منجر به نارضایتی شده است، می گوید: ناوگان حمل و نقل فرسوده بوده و با کیفیت و خوب نیست و مشکلات حمل و نقل زیاد است و دولت های مختلف درک صحیحی از حمل و نقل عمومی ندارند و این امر را یک نیاز ضروری نمی دانند.

وی با بیان این که این شرایط در حالیست که حمل و نقل به لحاظ جایگاه اهمیت یک موضوع استراتژیک به شمار می رود، می افزاید: این در حالیست که حمل و نقل شهری و برون شهری دچار مشکل است و طبیعی است در چنین شرایطی با تعیین قیمت بنزین و افزایش سه برابری آن درصدی از این افزایش قیمت به صورت مستقیم به حمل و نقل تزریق شود اما در ایران با افزایش سه برابری نرخ بنزین هم هیچ توجهی به حمل و نقل عمومی نشد.

عضو شورای شهر تهران با بیان این که بدون شک با افزایش نرخ بنزین تقاضا برای حمل و نقل عمومی افزایش می یابد، تصریح می کند: هم اکنون درک درستی از موضوع حمل و نقل در میان مسئولان دولتی وجود ندارد و شناخت درستی از این موضوع وجود ندارد و تنها با بروز یک بحران اهمیت موضوع مشخص می شود.

علیخانی ادامه می دهد: در حال حاضر با وجود هشدارهای داده شده توجهی به این موضوع نمی شود در حالی که تنها در صورت توقف مترو و بروز مشکلی در آن، سه میلیون نفری که با این ناوگان جابجا می شوند با بحران مواجه خواهند شد بنابراین اگر مسئولان دولتی به موضوع اهمیت حمل و نقل آگاه بودند برخی از جلسات هیات دولت به این مشکل اختصاص می یافت.

وی مشکل حمل و نقل را مشکل شهرداری نمی داند و می گوید: شهرداری نمی تواند نسبت به واردات خودرو اقدام کند و قوانین کشور را تغییر دهد بلکه دولت باید از محل صرفه جویی سوخت یارانه بلیت مترو و اتوبوس را پرداخت کند اما هم اکنون شهرداری سهم خود و دولت را پرداخت می کند اما دولت از پرداخت این سهم سرباز می زند اما با این حال شهرداری نمی تواند ارایه خدمات را متوقف کند.

علیخانی یادآور می شود: سال ها است که شهرداری سهم دولت را پرداخت کرده و دولت نیز وظیفه خود را انجام نمی دهد که این امر فشار زیادی به شهرداری وارد و منابع را محدود تر کرده که این امر اجرای امور عمرانی را با مشکل مواجه کرده است.

به گزارش خودروکار، افزایش ۱۱ درصدی استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی پس از افزایش قیمت بنزین ضرورت تجهیز و نوسازی آن برای ارایه خدمت بهتر به شهروندان را ضروری کرده است از این انتظار می رود دولت ها توجه و حساسیت بیشتری به این موضوع داشته و هشدارهای مطرح شده را جدی بگیرند.



انتهای پیام/
روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار